Waarom een zonnehoed upf 50 essentieel is.

Inmiddels weet je hoe belangrijk het is om zonnebrandcrème te dragen als je naar buiten gaat. Maar heb je ook overwogen om een ​​hoed te dragen? Zonnehoeden zijn niet alleen super stijlvol, ze bieden ook een extra laag bescherming tegen de huidbeschadigende UV-stralen van de zon. Zonbeschermende kleding, zoals een zonnehoed ufp 50, huidkanker helpen voorkomen.

Hoe koop je een zonnehoed upf 50 die je huid beschermt?

  • Ga wijd: niet alle zonnehoeden zijn gelijk gemaakt. Over het algemeen is een rand van 10 centimeter rond de hele omtrek van de hoed nodig om het gezicht, de nek, de ogen en oren te beschermen.
  • Let op de stof: als het op de stof aankomt, ga dan voor hoeden met een strak geweven stof zoals stro, katoen, canvas,… Als je door de stof heen kunt kijken, kan UV-straling je huid bereiken.
  • Scan het etiket: Er zijn ook hoeden met ingebouwde UV-bescherming, wat het winkelen wat makkelijker kan maken. Ga voor hoeden met een ultraviolette beschermingsfactor (UPF) van 30 of hoger. Om het keurmerk te krijgen, moet een stof een UPF van ten minste 30 hebben. Tussen UPF 30 en 49 is een zeer goede bescherming, terwijl een zonnehoed ufp 50 als uitstekend wordt aangemerkt.

Welke modellen zijn de perfecte zonnehoed upf 50?

  • Een flaphoed heeft een brede rand die ook de schouders beschermt. Een opplooibare versie gaat makkelijk mee op reis!
  • Een cloche die aan de binnenkant gevoerd is en gemaakt van geweven zeegras staat esthetisch zo mooi en is tegelijk een zonnehoed upf 50
  • De Panama hoed , artisanaal strak geweven met een brede rand. Een stijlvol model met brede rand en erg veel flair.
  • Emmerhoedjes bieden een klassieke en tijdloze look uit ongebleekt katoen.Dat bevat een natuurlijke lijmstof die werkt als UV-absorbers , waardoor deze stof een goede keuze is voor een zonnehoed