Hoe gebruik je een ultrasoon reiniger?

6 gereedschap

Een ultrasoon reiniger kan op een makkelijke en snelle manier allerlei soorten producten schoonmaken. Door de hoogte van de frequentie die wordt geproduceerd door het apparaat onstaan er stromingen in het water. Door deze stromingen kunnen producten in alle hoeken worden schoongemaakt zonder dat deze beschadigd worden. Lees hieronder verder hoe het proces van het schoonmaken door een ultrasoon reiniger verloopt.

Het proces van het reinigen

Elk soort product heeft een eigen materiaal, dus het is voor het kiezen van een reinigingsmiddel van belang dat er hiernaar gekeken wordt. Vervolgens moet de ultrasoon reiniger opgewarmd worden, aangezien met warm water het beste schoongemaakt kan worden. Sommige ultrasoon reinigers hebben een verwarmingselement, maar bij sommige reinigers moet er warm water in worden gegoten. Leg vervolgens het voorwerp in de ultrasoon reiniger en wacht vijf tot tien minuten om het resultaat te zien. Soms is duurt het iets langer voordat een product echt schoon is, dit ligt eraan hoe vies een product is om het echt goed schoon te krijgen. Droog daarna de producten af met een schone en droge doek.

Welke producten kunnen worden schoongemaakt met een ultrasoon reiniger?

Sieraden kunnen bijvoorbeeld elke paar weken worden gereinigd met een ultrasoon reiniger, omdat dit een voorzichtige manier van schoonmaken is. Toch is het oppassen met welke materialen er tegen de frequentie van de ultrasoon reiniger kunnen. De meeste edelstenen kunnen hier bijvoorbeeld niet goed tegen en ook organische sieraden kunnen het ook niet verdragen. Ook is een ultrasoon reiniger te gebruiken voor andere producten dan sieraden. Een ultrasoon reiniger wordt bijvoorbeeld ook gebruikt in laboratoria, voor gereedschappen of voor andere kleine breekbare producten die grondig moeten worden gereinigd. Daarnaast zijn er ook ultrasoon reinigers te vinden die groter zijn dan de kleine reinigers die voor sieraden worden gebruikt. Deze worden meestal gebruikt door bedrijven. Kolomboormachine