Betonnen inloopdouche, voor- en nadelen

In plaats van tegels is een van de nieuwe trends een betonlook in de badkamer. Een inloopdouche beton cire creëert een robuuste en moderne look. Door de juiste accessoires toe te voegen kan deze look in verschillende huisstijlen worden omgetoverd. Om deze look gemakkelijk te verwezenlijken kan er gebruikt worden gemaakt van beton cire. Dit is een waterdichte, luxe decoratieve betonstuc. Voornamelijk handig in de badkamer door zijn waterwerende eigenschappen.

Wat zijn de voordelen?

Inloopdouche beton cire bestaat uit cement en kunsthars, dit maakt het een watervast pleistermateriaal. Deze betonstuc is ook ontzettend makkelijk om mee te werken en vorm te geven. Het grootste voordeel is dan ook dat je gemakkelijk een beton cire inloopdouche kan maken. Ook is het beton cire naadloos, hierdoor hoef je nooit meer vieze voegen schoon te maken en zijn er ook geen verkleuringen. Het beton cire is super sterk, krasbestendig en slijt dus bijna niet waardoor het ook nog eens duurzaam is. Beton cire gaat namelijk over het algemeen erg lang mee. Dit alles maakt het beton cire ontzettend hygiënisch. Het grootste pluspunt van beton cire is dat het ontzettend makkelijk is om vorm te geven, dat maakt het snel en makkelijk maatwerk waardoor het nooit voorkomt dat iets niet past.

Naast de stoere en robuuste uitstraling is het betonstuc tegelijkertijd een warm en natuurlijk product. Ook is het in verschillende kleuren beschikbaar en wordt het ambachtelijk gemaakt. Als laatste is beton cire ook gemakkelijk zelf aan te brengen en kan dus een hoop kosten besparen.

Wat zijn de nadelen?

Omdat er een coating over het betoncire heen komt betekent dit dat er opgepast moet worden met scherpe of ruwe voorwerpen. Dit kan de coating beschadigen. Ook vereist het beton regelmatig onderhoud om ingetrokken vlekken en kalkaanslag te vermijden. Hiernaast is het beton ook aardig zwaar en moet de ondergrond bestand zijn tegen het gewicht wat erop komt te liggen. Daarnaast is er een kans op verkleuring, hoewel deze erg klein is betekent het niet dat het niet mogelijk is.