Wat is een pocketvering matras en waarom wil je erop slapen?

Perfect matras

Er zijn zoveel soorten matrassen te koop dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het pocketvering matras, de boxspring, schuimmatrassen: te veel om op te noemen. Hoe weet je nu welk matras bij jou past?

Het pocketvering matras is steeds meer in trek en dat is niet vreemd. Lees hier wat de voor- en nadelen van een pocketvering matras zijn.

Kuidschuim topper

De pockets

Een pocketvering matras bestaat uit pocketveren. Een pocketveer is een metalen springveer in een zakje, ofwel pocket. Dat zakje is gemaakt van ongeweven materiaal. In een pocketveermatras zitten talloze pocketveren naast elkaar. Het zakje zorgt ervoor dat de veren elkaar niet raken en je niet voelt dat je erop ligt.

Pocketvering matrassen staan bekend als stevige matrassen. Met name als je het snel warm hebt kan een pocketvering matras de oplossing zijn. Maar ook mensen met gewrichtsproblemen hebben baat bij dit soort matras.

Hard of minder hard

Hoe hard het matras is, ligt bij een pocketvering matras niet vast. Hoewel het over het algemeen stevige matrassen zijn, kun je dus nog wel variatie aanbrengen in de hardheid door de andere materialen die worden gebruikt. De pocketvering is namelijk het binnenste van het matras. Waar de bovenste laag van gemaakt is kan verschillen. Latex, koudschuim en comfortschuim hebben allemaal andere effecten op je nachtrust. 

Matras

Let bij het uitzoeken van een pocketvering matras ook altijd op het maximale gewicht en pas dit aan op jou en eventueel je partner. Je wil natuurlijk wel lekker liggen!