Wat je allemaal kunt vangen met een insectenlamp

insectenlamp

Insecten in of rondom je huis is geen pretje. Ze kunnen overlast veroorzaken maar ook bijten, zoals wespen en muggen doen. Wil je er graag vanaf? Je bent niet de enige. Een effectieve oplossing is de insectenlamp. Daarmee lok je de beesten en ben je er binnen de kortste keren vanaf.

Zo werkt het

Een insectenlamp schijnt licht af. Het gaat hier om een blauw getint UV-licht. Dit zorgt voor een beetje sfeer in de omgeving maar nog belangrijker: insecten worden er door gelokt. Er zijn talloze insecten die aangetrokken worden door dit licht: muggen en vliegen maar ook fruitvliegjes, motten en zelfs wespen komen op het licht af. Als ze te dichtbij komen, dan krijgen ze een kleine schok waardoor de dood gaan. 

Waar je de lamp ophangt

Omdat de beestjes dus juist op de lamp afkomen, is het niet handig om het ding direct boven een zithoek of eettafel te hangen. Hang de lamp bijvoorbeeld aan de rand van je terras of net buiten de voordeur. Let wel op de lamp en zorg dat je deze uitzet als je lang het huis verlaat. Bovendien is het goed om hem af en toe schoon te maken als er te veel beesten in ophopen.