Soorten leningen die je kunt kiezen voor persoonlijke uitgaven

Rente.nl

Je hoort het geregeld in reclames: geld lenen kost geld. Het is daarom in veel gevallen aan te raden om te sparen voor je grote uitgaven in plaats van te lenen. Maar soms kom je er niet onderuit. Ben jij van plan een lening af te sluiten? Via een website als rente.nl kun je alle opties ontdekken en vergelijken. Want er zijn een boel verschillende soorten leenproducten om uit te kiezen, afhankelijk van voor welk doel jij leent. 

Een specifieke uitgave

Je kunt lenen voor de financiering van een auto. Dit is een veel voorkomend soort lening. Hetzelfde geldt voor het kopen van een huis, maar dan noemen we het een hypotheek. Wil je graag een andere grote aankoop doen door middel van een lening? Dan kom je al snel bij de persoonlijke lening.

Rente.nl

Persoonlijke leningen

Een persoonlijke lening is in principe een lening bedoeld voor alle andere grote uitgaven in je privéleven. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat je gaat trouwen. Dat kost veel geld en mensen lenen daar dus nog wel eens een bedrag voor. Maar het kan ook een andere uitgave zijn zoals kosten rondom het krijgen van een kind. Een persoonlijke lening is een overkoepelende term voor alle soorten leningen waar geen algemeen ander product voor is zoals bij de koop van een huis of een auto.

Doorlopend krediet

Wil je een roodstand op je rekening hebben? Dat noemen we een doorlopend krediet. Want ja, ook roodstand op de rekening is een vorm van lenen. Je gebruikt immers geld dat je eigenlijk niet hebt. Dit doorlopende krediet kun je altijd van opnemen of weer op terugstorten tot een bepaald bedrag. Soms is het wel verplicht om eens in het jaar boven de nul te komen.