Wat is het belangrijkste kledingstuk van de jager?

Als jager is het van belang om een goed geweer te hebben, maar kleding is ook van belang. Iedereen weet dat het hebben van de beste uitrusting, zoals een nachtkijker, het jagen gemakkelijker en leuker maakt. Maar ook draagt het kiezen van de beste jachtkleding ​​bij aan deze verklaring. Als je hiernaar zoekt, zou je kunnen vragen: “Wat is het belangrijkste kledingstuk van de jager?” 

Hoewel er niet één duidelijk antwoord is, zullen we enkele van de belangrijkste gebieden aanwijzen om te evalueren, en waarom elk van deze een belangrijke vereiste is voor een succesvolle jacht. Bekijk de onderstaande categorieën, evenals enkele meer specifieke referenties als je op zoek bent naar aanvullende informatie over jachtkleding.

Hesje

Veilig en verantwoord jagen zou voor elke jager in elke situatie bovenaan de lijst moeten staan. Voor elke beginnende jager vraag je je misschien af ​​hoe kleding dit beïnvloedt. Door jezelf zichtbaar te maken terwijl je in het bos bent, onderscheid je jezelf van alle omgevingen – zodat alle jagers merken dat je geen dier bent.

Om jezelf in de best mogelijke positie te brengen, raden we je aan om jezelf van boven naar beneden te kleden met fluorescerend oranje. Dat omvat een oranje hoed en shirt, vest of jas. Het belangrijkste is dat de bles oranje vanuit alle richtingen zichtbaar moet zijn. Ook moeten jagers tijdens alle vuurwapengerelateerde seizoenen oranje kleding dragen om andere jagers op de hoogte te stellen van hun locatie.

Hoed en handschoenen

Een betrouwbare muts en handschoenen zijn om verschillende redenen belangrijk. Zoals hierboven besproken, is een feloranje hoed de gemakkelijkste manier om alle jagers vanuit elke hoek op de hoogte te stellen van je aanwezigheid. Muts, of meer specifiek beanies, zijn ook het beste kledingstuk om je warm te houden bij koud weer.

Op dezelfde manier zijn handschoenen een essentieel onderdeel om comfortabel te blijven in koude weersomstandigheden. Daarnaast voorkomen ze ook dat je je handen en vingers snijdt als je door dikke doornstruiken loopt of als je in het bos met spullen rommelt.

Basisprincipes van laagjes

Als je je jacht kleding niet aantrekt voordat je het bos ingaat, loop je een beetje achter. Het minimaliseren van het aantal lagen beperkt je vermogen om kleding aan te passen terwijl de temperatuur verandert.

Bekijk de onderstaande lijst om de belangrijkste tips voor het aanbrengen van laagjes samen te vatten:

  • Vermijd katoen als basislaag
  • Synthetisch en wol zijn geweldige alternatieven voor onderlagen
  • Middenlaag moet focussen op isolatie
  • Fleece zorgt voor optimale isolatie
  • Buitenlaag beschermt tegen wind en vocht

Koop deze jachtbenodigdheden bij de jacht en outdoor specialist.

Meer verhalen