Hoe wollen dekens jassen en sweaters werden

Het verhaal van het merk Woolrich begint bijna 200 jaar geleden. In 1830 richtten twee Amerikaanse ondernemers het merk op. Zij produceerden wollen dekens van hoge kwaliteit voor de houthakkers uit de regio. Deze dekens vielen zo in de smaak, dat er ook veel van de dekens gebruikt werden tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. Zelfs in de meest barre omstandigheden hielden de dekens de soldaten lekker warm. Dit bracht een van de oprichters op een goed idee. Zo begonnen zij met het produceren van kleding met dezelfde eigenschappen als de dekens. En dat pakte erg goed uit.

Geliefd onder outdoor liefhebbers

Woolrich heeft zich de afgelopen decennia bewezen als producent van hoogwaardige outdoor kleding. Vooral hun Arctic Parka, die bestand is tegen temperaturen van wel 30 graden onder 0, is erg populair. Maar ook de andere jassen die zij ontwikkelen kunnen op veel fans rekenen. Kwaliteit en functionaliteit staat bij dit merk altijd op nummer 1. Daarnaast ziet de kleding er altijd stoer uit. Verwacht geen overbodige extra’s, maar precies de eigenschappen die jij nodig hebt. In deze eenvoud van de producten zit ook hun kracht. Het zijn tijdloze designs, waar jij jarenlang van kunt genieten.

Niet alleen meer outdoor kleding

De afgelopen jaren heeft Woolrich nog een ontwikkeling doorgemaakt. Hoewel jassen nog steeds een belangrijk onderdeel van hun collectie zijn, richten zij zich tegenwoordig ook op truien en T-shirts. Ook bij het ontwerpen van deze kleding staat kwaliteit voorop. De designs zijn eenvoudig, maar tegelijkertijd erg herkenbaar en stoer. De polo’s en sweaters zijn ook erg goed met elkaar te combineren. De kledingstukken zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Zo kun je zelf bepalen welke combinatie jij het mooist vindt. Met een polo, sweater én jas van dit merk zit je eigenlijk altijd goed.