3 tips voor e-learning design

e-learning design

Je eigen e-learning ontwikkelen: steeds meer bedrijven en opleidingen kiezen hiervoor. Wellicht heb je al heel wat content voor de e-learning of je hebt dit laten ontwikkelen. Nu wil je zelf het e-learning design maken. Maar waar moet je dan op letten? Hieronder geven wij je drie handige tips.

Tip 1: Maak het niet te druk

Je wilt je leerlingen of cursisten straks niet te veel afleiden van de content. Daarom is het belangrijk dat je het e-learning design niet te druk maakt. Gebruik slechts één tot drie kleure en kies voornamelijk voor neutrale kleuren. Gebruik sowieso geen felle kleuren. Houd hetzelfde lettertype aan en gebruik niet veel verschillende letterformaten of lettertype stijlen.

e-learning design

Tip 2: Denk aan het gebruiksgemak

Het zou zonde zijn als iemand tijdens de e-learning zijn of haar tijd voor een groot deel verspild aan het zoeken van een button of een stuk tekst. Daarom is het zo belangrijk om aan het gebruiksgemak te denken. Zorg ervoor dat alle onderdelen op een logische plaats zijn. Het is ook aan te raden om het gebruiksgemak eerst door verschillende personen te laten testen.

Tip 3: Gebruik afbeeldingen en/of video’s

Sommige personen leren goed door middel van tekst, maar anderen leren weer beter door naar een beeld te kijken. Daarom is het goed om bij de tekst ook afbeeldingen en/of video’s te plaatsen. Zorg er wel voor dat deze vormen van content wel iets over de tekst zeggen en dit verduidelijken, anders brengt het alleen maar verwarring met zich mee.