Fitness in Arnhem: dit kun je allemaal doen op een sportschool

fitness arnhem

Ben je op zoek naar een plek voor fitness in Arnhem? Gelukkig zijn er aardig wat sportscholen om uit te kiezen. Maar wat is fitness nu precies, en wat doe je zoal op een sportschool? Dat ontdek je hier.

Fitness: wat het is

Fitness is eigenlijk een verzamelnaam voor allerlei soorten activiteiten die bedoeld zijn om gezonder te worden of gezond te blijven door je lichaam te trainen. Op een sportschool vind je vaak een combinatie van apparaten die je helpen met cardiotraining maar ook krachttraining. Cardio richt zich op uithoudingsvermogen en het verhogen van de hartslag om vet te verbranden en conditie op te bouwen. Je kunt dan denken aan roeien en fietsen maar ook hardlopen en zwemmen. Krachttraining helpt je spieren op te bouwen. Dat gebeurt doorgaans vooral met gewichten maar je kunt ook goed je kracht opbouwen met je eigen lichaamsgewicht. In dat geval heb je vooral alleen een mat nodig. 

fitness arnhem

Advies en hulp

Er zijn veel sportscholen waar je zo aan de slag kunt zonder hulp. Maar wil je dat wel? Misschien is het goed om een fitness te vinden waar je begeleiding krijgt in je training.