BTL Bomendienst: wat is het?

Wat is de functie van bomen en hoe kun je ervoor zorgen dat bomen zo lang mogelijk mooi en sterk blijven? De BTL Bomendienst is de specialist als het gaat om informatie over bomen, ziektebeheersing maar ook advies en verzorging van allerlei soorten bomen. Bomen zijn enorm belangrijk en dat is ook wat de BTL Bomendienst wil benadrukken. Bomen kunnen van grote waarde zijn in een omgeving. Het trekt niet alleen meer natuur aan, maar het zorgt ook voor een groene uitstraling in de buurt.

Voor advies en informatie

De BTL Bomendienst is onder andere te bereiken voor advies als het gaat om bomen. Hoe kun je bijvoorbeeld bepaalde ziektes in een boom op een goede manier bestrijden en wat zijn veel ziektes of aantastingen bij bomen? Daarnaast kun je ook bij de BTL Bomendienst terecht wanneer je advies wilt over welke bomen je het beste kunt planten in je tuin. Ook als het gaat om kantoorpanden is de BTL Bomendienst een goede informant voor het inrichten van groene plekken rondom het kantoor.

Het verzorgen van bomen vraagt om vakmensen, omdat zij de bomen goed begrijpen. Bomen zijn namelijk afhankelijk van de natuurlijk processen; deze processen kunnen in bepaalde omgevingen worden beperkt. Daarom is het belangrijk om vakmensen in te schakelen die weten wat een boom nodig heeft. Een boomspecialist, zoals bij de BTL Bomendienst, kan je helpen om ervoor te zorgen dat een boom optimaal kan groeien en leven, zodat alles en iedereen in de omgeving hier baat bij heeft.