De stappen naar de beste order fulfilment

Met de wereld waar alles tegenwoordig kan worden besteld is fulfiment iets geworden waar veel bedrijven steeds meer mee te maken krijgen. Dit gaat alleen nog maar meer worden, want dit is de toekomst! Dus de kans om nu al dit proces te perfectioneren geeft jouw bedrijf de kans om te zorgen dat je voorloopt op de concurrenten. Hier zijn stappen zodat jij als bedrijf jouw webshop fulfiment het beste eruit kan halen wat mogelijk is.

Voorraad

Zorg dat de voorraad die je hebt in een warehouse zo effieciënt mogelijk worden gecategoriseerd. Kijk naar grootte, zwaarte, breekbaarheid en nog veel meer waar omloopsnelheid kan worden behaalt. Later kun je items groeperen die vaak samen worden gekocht of items die het vaakst worden gekocht.

Automatisatie

Hier kun je op grote kosten besparen om over te stappen waar mogelijk op automatisatie. Het kan zorgen voor hogere productiviteit, forse ruimtebesparing, meer capaciteit, minder fouten, verbeterde voorraadbeheer en verbeterde ergonomie.

Opslaglocaties

Zorg dat de voorraad wordt toegewezen bij de juiste opslaglocaties dit zorgt dat er een maximale efficiëntie in opslagcapaciteit wordt behaald. Hierdoor kan er ook worden bespaart op ruimtes en verzendkosten.

 Minimale werklast

Maak een plan, een overzicht en zorg dat je je werknemers indeelt en strak aan de planning houdt. Dit is niet expliciet voor fulfilment maar dit is wel altijd handig om het te doen. Het strategisch inzetten van werknemers om de workflow te verbeteren is altijd een goed idee. Dit kan met de methodes zoals batchpicking, zonepicking of wavepicking en nog veel meer opties. Zorg ervoor dat het bedrijf de beste methode kiest die bij het bedrijf past.