Stucen of renovlies behang?

Ik heb in 2014 een nieuwbouwwoning gekocht die behangklaar werd opgeleverd. In eerste instantie had ik de woning graag laten stucen, maar toch heb ik, na wat onderzoek te hebben gedaan, gekozen voor renovlies behang. In de muren van een nieuwbouwwoning zit veel vocht waardoor de kans groot is dat er scheuren in de muren en je dure stucwerk komen. Wij hebben de gehele woning zelf behangen en hebben daarmee veel geld bespaard. Vervolgens hebben wij het behang overgeschilderd en zo in iedere kamer de gewenste sfeer gecreëerd.
behang

het resultaat

Drie jaar later ben ik nog erg blij met het resultaat. Doordat je renovliesbehang naadloos kunt aanbrengen, zien de muren er strak uit. Ik heb ondertussen een kind gekregen en heb zonder moeite de muren in de babykamer kunnen overschilderen.
In één van de muren kwam in het eerste jaar een grote scheur. Ik heb dit opgelost door de betreffende baan met een stoomapparaat van de muur af te halen en één nieuwe baan aan te brengen. Na deze te hebben geschilderd zag de muur er weer als nieuw uit.