Een akoestiek wandpaneel voor het kantoor om beter te concentreren

akoestisch wandpaneel kantoor

Laten we eerlijk zijn: de persoon die de open kantoortuinen heeft bedacht is niet gewend om in een ruimte met dertig mensen te zitten. Open kantoren waar iedereen op dezelfde vloer zit zijn ontzettend inefficiënt als het gaat om concentratie. Met een akoestiek wandpaneel op kantoor kun je het probleem echter wel iets minder erg maken.

akoestisch wandpaneel kantoor

Kantoortuinen: weg is je concentratie

Er zijn nu eenmaal veel mensen die niet echt hun beste werk leveren als ze in een open kantoorruimte zitten. Mensen storen elkaar vaker en sneller, de akoestiek is vaak lastig om bij te werken en concentratie is beperkt door al dat geluid. Gelukkig kun je daar iets aan doen. 

Scheidingswanden voor betere akoestiek

Een scheidingswand die de akoestiek in de ruimte verbeterd, kan namelijk echt wonderen doen. Zo’n wand zorgt er namelijk voor het geluid veel minder weerkaatst. Daarmee is het ook een stuk beter te doen om je te concentreren, ook als er verderop mensen zitten te werken. Daarnaast ben je visueel minder afgeleid als de wand niet doorzichtig is want dan voelt het toch een beetje als een apart kantoor.