Er is een stellingkast voor elke functie

Wat je ook netjes een georganiseerd plekje wil geven; magazijn stellingen kunnen je hier altijd bij helpen. Bij een stellingkast denk je waarschijnlijk meteen aan de hoge kasten met horizontale planken, maar er zijn een hoop verschillende soorten stellingkasten beschikbaar. Hierdoor zal er dus altijd een stellingkast bestaan voor hetgeen jij een stellingkast voor nodig hebt. De standaard stellingkasten kunnen we allemaal voor ons zien, maar er zijn bijvoorbeeld ook stellingkasten beschikbaar specifiek voor het opbergen van banden. het is dus handig om van te voren te bekijken wat voor stellingkast het best bij jouw wensen past.

De meest voorkomende stellingen

Er zijn een aantal magazijn stellingen die vaker voorkomen en waar je je ook makkelijk iets bij kan voorstellen. Als eerste heb je hier de legbordstellingen. Dit zijn je standaard kleine stellingkasten die ook prima thuis in de schuur of garage gebruikt kunnen worden. Een variatie hiervan zijn grootvakstellingen. Dit is eenzelfde stellingkast, alleen met meer ruimte tussen de planken waardoor er hogere dingen kunnen worden opgeborgen. Daarnaast heb je ook nog de palletstelling. Dit is weer hetzelfde principe, alleen dan groot en stevig genoeg om hele pallets in op te bergen. Deze stellingen zijn dus allemaal erg vergelijkbaar, maar zijn net een beetje anders waardoor ze voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden.

Stellingkasten voor bijzondere functies

Zoals hierboven genoemd zijn er ook een hoop stellingen waar je niet in eerste instantie aan denkt zoals de banden stellingkast. Een ander voorbeeld hiervan is de draagarmstelling. Hier steken grote palen uit waarop bijvoorbeeld hout horizontaal bewaart kan worden. Je kan er ook voor kiezen om je hout verticaal op te bergen in verticale stellingen. Bakkenstellingen zijn zeer geschikt voor het opbergen van heel veel kleine producten. Je kan dan in elke bak een ander product doen. De bakken labelen zorgt ervoor dat het nog wel overzichtelijk is. Een haspelstelling is een stelling waarin je haspels kan ophangen voor het makkelijk toegankelijk maken van bijvoorbeeld touw, kabels en snoeren.