Wat is letselschade nu eigenlijk?

bedrijfsongeval

Als je een schadevergoeding bij een auto-ongeluk of een schadevergoeding bedrijfsongeval wilt eisen, kom je waarschijnlijk wel vaker de term ‘letselschade’ tegen. Maar wat is dit nu eigenlijk precies? In dit artikel kun je hier meer over lezen.

Wat is letselschade?

Letselschade is een term die wordt gebruikt voor alle vormen van letsel die zijn ontstaan als gevolg van een ongeval. Dit kan fysiek letsel zijn, maar ook psychisch of emotioneel. Het wordt uitgekeerd in de vorm van geld.

bedrijfsongeval

Wat valt er onder letselschade?

Onder letselschade vallen meer dingen dan de meeste mensen denken. Niet alleen de ziektekosten en materiële schade vallen hieronder, maar ook bijvoorbeeld psychische schade of inkomstenderving. Een verlaging van de no-claim korting op de verzekeringspremie kan ook onder letselschade vallen.

Hoe vraag je een vergoeding aan voor letselschade?

Als je een schadevergoeding wilt aanvragen voor letselschade, is het allereerst belangrijk dat je weet welk bedrag je als vergoeding moet vragen. Dit bereken je door alle kosten voortkomend uit het letsel bij elkaar op te tellen. Bewaar hier ook bonnen en facturen van als bewijs. Vervolgens stel je een aansprakelijkheidsbrief op en dit verstuur je naar de aansprakelijke partij.

Wil je hulp bij het eisen van een schadevergoeding? Dan kun je hiervoor een letselschadespecialist inschakelen. Indien de schadevergoeding niet of slechts gedeeltelijk wordt erkend, kun je eventueel met behulp van een letselschadeadvocaat een rechtszaak aanspannen.