Zo voorkom je een burn-out

burnout preventie

Je hoort tegenwoordig steeds meer mensen over een burn-out. Met een burn-out ben je vaak in ieder geval een paar maanden en soms wel jaren uit de running. Dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Maar hoe zorg je nu voor burnout preventie? In dit artikel geven wij je een aantal tips.

burnout preventie

Tip 1: Neem voldoende rust

De allerbeste manier om een burn-out is voldoende rust nemen. Hierbij hebben we het over slaap en over het inplannen van rustmomenten gedurende de dag. Zorg ervoor dat je elke dag minstens acht uur slaapt en las elke negentig minuten even een pauze in van minstens vijftien minuten. Doe in die pauze ook echt iets ontspannends.

Tip 2 :Beweeg meer

Wist je dat fysieke inspanning juist zorgt voor mentale ontspanning? Dat betekent niet dat je elke dag moet gaan hardlopen of zware gewichten moet liften. Maar het is wel ontzettend belangrijk om dagelijks te bewegen. Een half uur per dag bewegen heeft veel invloed op je mentale gesteldheid.

burnout preventie

Tip 3: Eet veel groenten en fruit

Stress leidt tot een tekort aan vitamines en mineralen en dat leidt weer tot meer stress. Dit is dus eigenlijk een vicieuze cirkel. Doorbreek deze cirkel door dagelijks in ieder geval vierhonderd gram groenten te eten en tweehonderd gram fruit.