Een gehoortoestel nodig?

gehoortoestel

Een gehoortoestel is niet alleen voor oudere menen, ook jonge mensen en zelfs kinderen kunnen hier gebruik van maken. Ook mijn man heeft helaas door een ongeluk een gehoorbeschadiging opgelopen. Hierdoor moest hij een hoorapparaat aan laten meten. Nadat hij eerst bij een kno arts was geweest, werd hij doorverwezen naar een audicien. Dit is een expert op het gebied van gehoor en weet als geen ander welk apparaat het beste bij een bepaalde persoon zal passen.

Tijdens de afspraak bij de audicien werd hij in een apart hokje neergezet. Met een koptelefoon op werden er bepaalde geluiden ten gehoor gegeven. Zodra hij deze hoorde moest hij op een knopje drukken.

Resultaat was een gehoortoestel aanschaffen

Na het onderzoek kwam de conclusie dat er een hoortoestel moest komen. Meteen werden er diverse modellen erbij gepakt om te kijken of het iets voor mijn man was. Een model zat hem niet goed en deze werd ook meteen weggelegd. Zo zijn er diverse modellen gepast en gekeken of deze de juiste kwaliteit gaven. Hierop mocht mijn man een model op proef mee naar huis nemen. Na deze proefperiode mocht hij zelf bepalen of het een juiste keuze was, of juist niet.

Inmiddels zijn wij een jaar verder en heeft mijn man veel profijt van zijn hoorapparaat. Hij kan weer genieten van zijn favoriete muziek en ook tijdens gesprekken kan hij gewoon volgen en meepraten.