Podotherapie in Steenderen bij diabetes: waarom het zo belangrijk is

podotherapie

Podotherapie is een medisch specialisme waarin de focus ligt op voetproblemen en houding- en bewegingsklachten. Als je bij podotherapie in Steenderen aanklopt voor problemen dan krijg je eerst een intakegesprek. De vorm van behandeling kan namelijk enorm verschillen. Wist je bijvoorbeeld dat mensen met diabetes er goed aan doen om eens bij een podotherapeut langs te gaan?

Diabetes en de voet

Wie diabetes heeft moet regelmatig de voeten laten controleren om gezond te blijven. Dit doe je bij een podotherapeut omdat dit immers de voetspecialist is. Mensen met diabetes hebben een verhoogd risico op wondjes die slecht genezen. De voet is een sterk slachtoffer van diabetes.

podotherapie

Reumaklachten

Maar ook mensen met reuma doen er goed aan om geregeld bij een podotherapeut op bezoek te komen. Reuma zorgt voor zeer specifieke klachten zoals pijnklachten in spieren, gewrichten, pezen en botten. Een podotherapeut is hiervoor opgeleid en kan je dus als de beste helpen. 

Andere gebieden

Een podotherapeut is er echter ook voor mensen die minder chronische klachten hebben aan spieren of gewrichten. Bij sporters kunnen ze ook goed ondersteunen in het realiseren van een goede lichaamshouding. Bij deze groep is het uitermate belangrijk om op de houding te letten.