Wat je allemaal kunt doen met een brood oven voor buiten

brood oven buiten

Steeds meer mensen zetten een oven in de tuin. Slim, want zo bespaar je binnen de ruimte en houd je de lucht lekker fris in huis. Maar ook kun je buiten de heerlijkste dingen maken in een speciale brood oven voor buiten. Daarin maak je niet alleen brood maar ook:

  • pizza
  • focaccia’s 
  • panini’s
  • andere soorten gerechten met deeg

Je fantasie de vrije loop

In de lockdown zijn we allemaal gaan experimenteren met zelf brood maken. Dat kan in een broodmachine maar de echte bakkers zullen je vertellen dat je een broodmachine en een buitenoven nodig hebt om echt goed verschillende soorten brood uit te proberen. Ook kan het leuk zijn om zelf zuurdesem te maken. Dit speciale brood heeft een uniek soort deeg en is daardoor een beetje zurig.  Je kunt zo’n recept zelf maken door je eigen desem te ontwikkelen. Begin wel altijd simpel en kijk eens online wat je allemaal kunt maken in die oven in de tuin.

brood oven buiten

Schoonmaken

Eigenlijk mag je zo’n oven voor buiten niet zomaar schoon schrobben met een spons en zeep. Je moet namelijk de smaak er wel goed in laten zitten. Wat je wel kunt doen is met een doek de oven schoonmaken wanneer deze te vies wordt.